Ticket
Buy tickets
Buy qualifier tickets

Naam

International Dance League

RSIN

859729527

KVK:

73974412

Contact

info@Internationaldanceleague.com

Stationsplein 45, unit 4.004, 

3013AK Rotterdam, Nederland

Bestuur:

Voorzitter – John Sosrojoedo (Onderwijsmanager Economisch Domein bij Hogeschool Rotterdam)

Penningmeester – Bianca Gort (Accountant Adviseur en eigenaar bij 24Accountant)

Secretaris – Rick Spaan (Zakelijk leider bij Conny Janssen Danst)

Het bestuur onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie, de Fair Practice Code en de Code Cultural Governance en houdt toezicht op de toepassing en naleving van deze codes.

Beloningsbeleid:

De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Het personeel en de directie ontvangt een vergoeding conform de cao theater en dans

Doelstelling:

Het is de missie van de International Dance League om de hiphop/straat/club/urban danswereld open te breken en toegankelijk te maken voor een breed publiek, door het te betrekken bij transparante en authentieke dansbattles van hoge artistieke kwaliteit. Middels dans willen we bijdragen aan de ontwikkeling van zelfexpressie, zelfvertrouwen en sense of belonging van individuele bezoekers en dansers, alsmede groepen en culturen samenbrengen in een community. We beogen een professionele infrastructuur binnen de danswereld en het battlecircuit, om daarmee urban dans als genre naar de next level te tillen en bij te dragen aan de emancipatie van deze dansculturen. Als professioneel hiphopdans organisatie willen we Rotterdam op de kaart zetten als urban dansstad.

Hoofdlijnen beleidsplan en werkzaamheden:

De beste dansers van Europa komen bij elkaar in de International Dance League: een revolutionair platform dat de hiphop/straat/club/urban danswereld verenigt in een compleet nieuwe dans- experience voor het publiek, die zal plaatsvinden in Theater Rotterdam. In een internationale danscompetitie op topniveau strijden de beste dansers en performers van dit moment voor de titel van onbetwiste kampioen. Muziekgenres als Funk, Hiphop, House, Bass en Afro- Caribbean zetten de toon. De International Dance League richt zich op 3 pijlers:

1. Indrukwekkende theatershows met battles

2. Each One Teach One: Talentontwikkeling, training en dramaturgische begeleiding 

3. Verdieping: Workshops, seminars en urban themaweken

In zowel de Adult-league (18+) als de Teens-league (12 – 17 jaar) nemen zes teams het tegen elkaar op. Alle teams lopen doorlopen hetzelfde International Dance League-traject, bestaande uit de volgende stappen en events:

* Selectie teamcaptains

* Online pre-qualifiers

* Qualifiers

* Draft pick

* Training

* Buitenprogramma

* Battleweekend

* The Final

Met uitzondering van de selectie van de captains en de trainingsweken zijn alle onderdelen live of online toegankelijk voor het publiek.

De International Dance League richt zich op de volgende doelgroepen:

1. De lokale, nationale en internationale urban dance community en fans 

2. Liefhebbers van hiphopcultuur, andere straat/club kunstvormen en urban sports

3. Liefhebbers van popcultuur en media

4. Breed publiek: Rotterdamse jongeren, jongvolwassenen en gezinnen met kinderen 

5. Dansliefhebbers, theaterliefhebbers en de achterban van Theater Rotterdam

6. Potentiële deelnemers

N.B.: Wij gebruiken bewust niet de term ‘urban’ in de naam van het project. De term ‘urban’ wordt namelijk niet gebruikt door de mensen die binnen deze lifestyles/gemeenschappen leven.

Wijze werving en inkomsten:

Om de International Dance League 2022 mogelijk te kunnen maken, is het noodzakelijk om te werken met een brede financieringsmix, waarin zowel ons publiek en partners als overheid en fondsen een bijdrage doen. Stichting International Dance League draagt – beperkt – bij met uren van de algemeen directeur, marketeer, technisch producent en ondersteunend medewerker. Om laagdrempeligheid te borgen en artistieke vernieuwing in de dans te faciliteren, is aanvullende steun van de fondsen onmisbaar. In dit kader hopen wij op steun van diverse culturele fondsen te mogen rekenen.

Beheer en besteding vermogen:

De totale kosten komen voor het grootste deel rechtstreeks ten goede aan de realisatie van de inhoudelijke programmering. De grootste posten zijn de gages voor de teamcaptains en coaches, de vergoedingen voor de optredens van de deelnemers en de gages voor de DJ’s, hosts en jury. Daarnaast wordt er prijzengeld uitgekeerd. Met Theater Rotterdam zijn gunstige afspraken gemaakt omtrent de zalen, techniek en personeel. Ook met HipHopHuis zijn vriendelijke afspraken gemaakt aangaande de huur van de repetitie- en workshopruimtes. Hierdoor kunnen wij de locatiekosten lager houden. Aangezien gewerkt wordt met een klein team, beslaan de organisatiekosten een klein deel van de totale begroting. De kosten voor publiciteit en marketing beslaan relatief ook een klein deel van de begroting.

Publicatieplicht ANBI

 • 30.06.2024
 • 26.07 TILL 27.07.2024
 • 07.09.2024
 • 26.10 TILL 03.11.2024
 • 31.10. TILL 01.11 2024
 • 02.11.2024
 • 30.06.2024
 • 26.07 TILL 27.07.2024
 • 07.09.2024
 • 26.10 TILL 03.11.2024
 • 31.10. TILL 01.11 2024
 • 02.11.2024